Google Adwords

Kao jedan od važnijih postupaka za unaprijeđenje pozicije Vaših web stranica ističe se SEM odnosno oglašavanje putem internet pretraživača.

Najpoznatiji oblik oglašavanja je Google Adwords program koji omogućuje da se Vaši oglasi i linkovi na stranice nalaze iznad ili desno od svih rezultata pretraživanja.

Web studio NESA Vam nudi mogućnost pokretanja i vođenja Google Adwords kampanje, formiranje ključnih riječi, oglasa, targetiranje tržišta i vremena prikazivanja i praćenje učinka odnosno postignutog.

Važno je naglasiti da morate investirati u dva podprojekta – u otvaranje i vođenje kampanje kao i u sredstva koja ulažete za same kampanje, no povrat uloženih sredstava je višestruk – o efektima ćemo Vas rado informirati i pokazati ih na nekim već realizovanim projektima.

Primjer Turističke agencije iz Tuzle kada korisnik počne da u Google pretraživač počne upisivati neku ključnu riječ pretraživač mu automatski nudi pomenutu agenciju i to u za to rezervizanom prozoru druge boje. Samim tim korisnik će prvo otvoriti taj link, to je osnovni princip Google AdWords reklamiranja pomoću ključnih riječi.

Učinak Google AdWords kampanje:

- 6 mjeseci trajanje kampanje uz budžet 2.000 US $
- preko 11 miliona prikazivanja na Google pretraživaču
- preko 10.000 aktivnih klikova za određene ključne riječi

 

Prednosti oglašavanja s Googleom

AdWords se u nekoliko bitnih pogleda razlikuje od drugih vrsta oglašavanja. Pomoću programa AdWords možete:

  • privući korisnike točno u onom trenutku kada pretražuju ono što nudite
   • Oglas se prikazuje korisnicima koji već pretražuju proizvode ili usluge koje nudite. Stoga su ti korisnici skloniji tome da poduzmu određenu radnju.
   • Možete odabrati gdje će se vaš oglas prikazati – na kojim web-lokacijama i u kojim geografskim područjima (državama, gradovima ili čak četvrtima).
   • Pomoću programa AdWords možete privući 80% internetskih korisnika u odabranim zemljama. To je velika publika.

Recimo da se odlučite za ovu uslugu i naš stručni tim nakon sastanka sa Vašim osobljem kreira ključne riječi i onda:

Pretpostavimo da imate privatni obrt ili kompaniju koja se bavi prodajom automobilskih guma u blizini Sarajeva. Mi ćemo postaviti oglas tako da se prikazuje samo korisnicima na odabranoj lokaciji. Kada netko tko živi ili boravi blizu odabrane lokacije po Vašoj želji na Googleu pretražuje "gume za auto", može vidjeti vaš oglas te ga kliknuti kako bi se povezao s vašom tvrtkom.

 • Mi upravljavamo Vašim željenim proračunom
  • Uz opciju licitiranja cijene po kliku plaćate samo ako netko klikne vaš oglas, a ne kad se oglas prikaže. Možete odabrati između raznih opcija licitiranja.
  • Vi odlučujete koliko ste spremni mjesečno potrošiti, a nikad vam neće biti naplaćeno više od tog iznosa.
  • Nema obveze minimalne potrošnje.
 • Provjerite što točno u vašem oglasu ima učinka i iskoristite to
  • Prikaz izvješća o izvedbi oglasa – pogledajte koliko se novih korisnika povezalo s vašom tvrtkom putem vašeg oglasa, odakle su i druge pojedinosti.
  • Upotrijebite alate programa AdWords kako biste uredili i poboljšali oglas te povećali broj mogućih korisnika koji kontaktiraju vašu tvrtku.

Jednostavno je započeti, a također je lako pauzirati ili prekinuti upotrebu usluge. Bez obveza.

Ne gubite dragocjeno vrijeme i kontaktirajte nas kako bi dogovorili sastanak i kreirali uspješnu kampanju Google AdWords za Vašu kompaniju.