Web studio NESA pored izrade web stranica nudi i uslugu održavanja postojećih web stranice. Osluškujući potrebe klijenta na tržištu tokom svih ovih godina smo kreirali 3 paketa kako bi svi klijenti mogli odabrati koji paket je najbolji za njihove potrebe. 

Sva 3 paketa održavanja su koncipirana na način da naš tim preuzima brigu o Vašoj web stranici u pogledu redovnih ažuriranja Joomla CMS-a, provjera stranice na eventualnu pojavu virusa koji mogu ugroziti rad Vaše web stranice, redovan backup sadržaja web stranice kao i uslugu naših programera za unos novog sadržaja na web stranicu. Ova stavka je promjenjiva u odnosu na tip paketa za koji se odlučite i kreirana je tako da imate 3 mogućnosti ovisno o Vašim potrebama za održavanje web stranice.

Pa tako ukoliko nemate čestih izmjena na Vašoj stranici a želite da imate sigurnu web stranicu za Vas je dovoljan osnovni paket naših usluga, dok ukoliko recimo imate česte izmjene onda se možete odlučiti za jedan od bogatijih paketa ovisno o broju izmjena u toku mjeseca.
Image

Osnovni paket

30 KM/mjesečno
 • Male stranice do 5 menija
 • Skeniranje stranice na viruse
 • Ažuriranje Joomle 3.x i Joomle 4.x.
 • Regularni Back-up stranice
 • 1 sat programera u toku mjeseca
Image

Biznis paket

150 KM/mjesečno
 • Velike stranice preko 10 menija
 • Skeniranje stranice na viruse
 • Ažuriranje Joomle 3.x i Joomle 4.x.
 • Regularni Back-up stranice
 • 5 sata programera u toku mjeseca
 • Provjera dostupnosti stranice
 • Provjera Google Search konzole
01

Usluge programera

Pod ovom uslugom se podrazumijeva vrijeme koje će naši uposlenici provesti u toku mjeseca na servisiranje Vaše stranice. Pod servisiranjem se podrazumijeva unos novog sadržaja na web stranicu, intervencije na sistemu ukoliko dođe do nekih problema sa radom web stranice kao i sva ostala podešavanja po zahtjevu klijenta. Ukoliko se u toku mjeseca ukaže potreba za nekim većim zahvatima na web stranici obim i cijena naše usluge će se dogovarati direktno sa klijentom.
02

Provjera dostupnosti stranice

Usluga kojom naš tim redovno provjerava da li je Vaša stranica aktivna i dostupna na interentu. Mnogo razloga može biti koji uzrokuju da Vaša stranica bude Offline (napad virusa, SPAM poruke, domena ili hosting nisu produženi na vrijeme, i dr.). Ukoliko uočimo da Vaša stranica nije aktivna o tome Vas obajveštavamo i zajedno sa Vama radimo na što bržem otklanjanju problema i aktiviranju stranice.
03

Provjera Google Search konzole

Svaka stranica bi trebala biti prijavljena na Google Search platformu radi boljeg pozicioniranja i lakšeg pretraživanja samog sadržaja stranice. Ukoliko niste prijavili Vašu stranicu naš tim će to uraditi za Vas u sklopu Biznis paketa i nakon toga pratiti prisustvo grešaka prijavljenih od strane Google pretraživača i o tome Vas blagovremeno informisati kako ti nedostatci ne bi uticali negativno na pozicioniranje Vaše web stranice na Google pretraživaču.

Način i trajanje saradnje sa nama za odabrane pakete održavanja

Osnovni
Paket
Cijena paketa
30,00 KM/mjesečno
Minimalan period
1 godina

360 KM

Godišnje
Premium
Paket
Cijena paketa
80,00 KM/mjesečno
Minimalan period
6 mjeseci
480 KM
6 mjeseci

800 KM

Godišnje 
(ušteda 160 KM)

Biznis
Paket
Cijena paketa
150,00 KM/mjesečno
Minimalan period
3 mjeseca
450 KM
3 mjeseca

1500 KM

Godišnje
(ušteda 300 KM)