Nase usluge
Web Studio NESA Tuzla Vam nudi usluge profesionalnog dizajna web stranica u skladu sa Vašim zahtjevima. Nudimo Vam vrhunski kvalitet po povoljniim cijenama i sa prihvatljivim rokovima isporuke. Ukažite nam Vaše povjerenje, a mi ćemo znati kako da ga opravdamo. Dosadašnje iskustvo nam je pokazalo da je svakom klijentu najvažnije da sam proces izrade web stranica uključujući i pripremnu fazu samog projekta budu maksimalno jednostavni, razumljivi i transparentni, bez obzira na složenost samog projekta.

Za izradu web stranica naš tim koristi Joomla CMS jedan od 3 vodeća svjetska CMS sistema koji je prilagodljiv za sve Vaše potrebe. Pomenuti CMS je baziran na najnovijim tehnološkim kriterijima koristeći pri tome HTML5, CSS3, PHP i JavaScript tehnologiju kako bi svaka stranica zadovoljila visoki kvalitet i zahtjeve modernog web dizajna.
Web dizajn

Web dizajn

Nudimo Vam usluge profesionalnog dizajna web stranica po Vašem zahtjevu.
Hosting & Domene

Hosting & Domene

Kod nas možete zakupiti hosting te registrovati Vašu novu domenu.
Tehnička podrška

Tehnička podrška

Nudimo Vam profesionalnu podršku i popravak Vaše web stranice.
dizajn.png

Web dizajn

Nudimo Vam usluge profesionalnog dizajna web stranica po Vašem zahtjevu.
hosting.png

Hosting & Domene

Kod nas možete zakupiti hosting te registrovati Vašu novu domenu.
podrska.png

Tehnička podrška

Nudimo Vam profesionalnu podršku i popravak Vaše web stranice.

WEB STUDIO NESA

Detaljan opis naših usluga
16 godina iskustva...

Web Studio NESA Tuzla Vam nudi usluge profesionalnog dizajna web stranica po Vašem zahtjevu. Ono što Vam nudimo jeste vrhunski kvalitet po povoljniim cijenama. Ukažite nam Vaše povjerenje, a mi ćemo znati kako da ga opravdamo. Dosadašnje nam je iskustvo pokazalo da je svakom klijentu najvažnije da proces izrade web stranica, kao i pripremna faza, budu maksimalno jednostavni, razumljivi i transparentni, bez obzira na složenost projekta. Zbog toga u početku detaljno analiziramo Vaše potrebe, razradimo ponudu, odredimo financijsku konstrukciju i podijelimo zadatke.

Vaš zadatak je da nam osigurate upute i materijale potrebne za kvalitetnu izradu web stranice (logotip, tekstove, fotografije), a naš zadatak je idejno rješenje stranice i njezina izrada.

Kako smo svjesni da se možda prvi put susrećete sa procesom web dizajna i izrade web stranice pružamo Vam mogućnost da s Vama održimo besplatni radni sastanak u trajanju od maksimlano 2 sata na kojem ćemo Vam dati sve upute o pripremi materijala kao i potrebne upute oko dizajna.

Ukoliko se odlučite za ovaj radni sastanak, molimo Vas da za sastanak pripremite slijedeće:
 • Jasan cilj i sadržaj te potrebne funkcionalnosti web stranice
 • Sva potencijalna pitanja oko procesa ili bilo kojeg područja iz ponude
 • Vaše želje i prijedloge oko dizajna s potencijalnim primjerima web stranica koje smatrate referentnima iz bilo kojeg razloga
Materijali:
Pod materijalima koji su nam potrebni za izradu web stranice podrazumijevamo:
 • sve potrebne tekstove vezane uz navedene linkove zajedno s prijevodima ukoliko je stranica višejezična
 • fotografije u odgovarajućem formatu (jpeg, png, gif)
 • pdf dokumente i sve ostale materijale koje naručitelj želi postaviti na web stranicu
 • projektnu dokumentaciju ukoliko se radi o zahtjevnijem projektu (servisu ili portalu)
Prihvatljivi format materijala:
 • za tekstove - elektronski oblik (word, txt, pdf)
 • za fotografije – elektronski oblik (jpeg, gif, png i sl.)
Neki od naših zadataka:
 • registracija domene (.ba, .com, .net, .org, .biz, itd.) i instaliranje stranica na server – proces registracije obavljamo umjesto Vas ako odlučite svoje stranice smjestiti na naše servere (hosting)
 • idejna rješenja web stranica – nakon sastanka i dogovora šaljemo Vam naš prijedlog idejnog rješenja web stranice (dizajn) koji dorađujemo do konačne potvrde s Vaše strane
 • izrada web stranica – pri izradi koristimo najnovije tehnologije (CMS Joomla, CSS, HTML, PhP, MySql, JavaScript) i držimo se svih standarda naše struke (World Wide Web Consortium, poznatija kao W3C).
Domena je jedinstveni naziv na internetu na osnovu kojeg Vas ostali internet korisnici mogu prepoznati. Na primjer: www.pavic.ba; www.egrupa.org. Iz ovoga proizilazi da se svaka domena sastoji od dva dijela, prvi dio koji ukazuje na vlasnika domene ili njegovu djelatnost, dok drugi dio koji se nalazi iza tačke ukazuje ili na državu u kojoj je domena registrovana ili na tip domene. 

Registrovanu domenu potom možete povezati sa Vašom postojećom WEB stranicom. Nakon kreiranja domene Vi možete kreirati i email adrese koje su vezane za tu domenu (info@imedomene.ba).

Godišnjom rezervacijom domene obezbjeđujete jedinstvenu kontrolu nad istom. Dok god redovno izmirujete obaveze vezane za zakup domene, niko drugi ne može koristiti tu domenu.

Za pokretanje postupka registracije domene je potrebno da nam dostavite kopiju Vašeg ID broja nakon čega ćemo mi pokrenuti postupak registracije. Postupak registracije i aktiviranja domene traje do 48 sati nakon čega je Vaša stranica dostupna na internetu.
Da bi korisnici mogli vidjeti neku web stranicu ona mora biti objavljena, odnosno web stranice moraju biti smještene na web server. Vaš računar ili laptop može poslužiti kao server ako je spojen na mrežu, ali uobičajeno je da taj zadatak za Vas obavi specijalizirani hosting provajder koji će Vašu web stranicu smjestiti na svoj web server i tako će on postati dostupan svim korisnicima u svakom trenutku. Ova usluga se zove web hosting.

Usluga web i mail hostinga podrazumjeva postavljanje web stranica na web servere, kreiranje vlastitih e-mail adresa i mailbox-a, kreiranje baza podataka, instaliranje svih potrebnih aplikacija, praćenje statistike posjeta, CMS, itd. Hosting usluga zapravo pruža "dom", odnosno smeštaj Vašoj stranici i čini je dostupnom na Internetu 24 sata dnevno.

Jedan od osnovnih preduslova za prisustvo na Internetu je postavljanje web stranice na web servere. Napravite izbor prema Vašim potrebama. Postoji širok spektar hosting usluga, a koju ćete izabrati zavisi od Vaših potreba.

Web Studio NESA Web hosting paketi su idealni za svakog korisnika koji želi svoju stranicu i mailove smjestiti na pouzdan i kvalitetan server. Bilo da ste pojedinac koji treba prostor za svoj rad i ličnu prezentaciju, ili firma kojoj treba pouzdan hosting partner, NESA Web hosting je pravo rješenje za Vas.

Ukoliko se odlučite za saradnju sa nama mi na sebe preuzimamo kompletan postupak zakupa domene i hostinga kako bi našim klijentima pružili kompletnu uslugu. 
Kao jedan od važnijih postupaka za unaprijeđenje pozicije Vaših web stranica ističe se SEO odnosno oglašavanje putem internet pretraživača.

Najpoznatiji oblik oglašavanja je Google Adwords platforma koja omogućava da se Vaši oglasi i linkovi na stranici nalaze iznad ili desno od svih rezultata pretraživanja.

Web studio NESA Vam nudi mogućnost pokretanja i vođenja Google Adwords kampanje, formiranje ključnih riječi, oglasa, targetiranje tržišta i vremena prikazivanja i praćenje učinka odnosno postignutog.

Važno je naglasiti da morate investirati u dva podprojekta – u otvaranje i vođenje kampanje kao i u sredstva koja ulažete za same kampanje, no povrat uloženih sredstava je višestruk – o efektima ćemo Vas rado informirati i pokazati ih na nekim već realizovanim projektima.

Prednosti oglašavanja s Googleom

AdWords se u nekoliko bitnih pogleda razlikuje od drugih vrsta oglašavanja. Pomoću programa AdWords možete:

privući korisnike točno u onom trenutku kada pretražuju ono što nudite
 • Oglas se prikazuje korisnicima koji već pretražuju proizvode ili usluge koje nudite. Stoga su ti korisnici skloniji tome da poduzmu određenu radnju.
 • Možete odabrati gdje će se vaš oglas prikazati – na kojim web-lokacijama i u kojim geografskim područjima (državama, gradovima ili čak četvrtima).
 • Pomoću programa AdWords možete privući 80% internetskih korisnika u odabranim zemljama. To je velika publika.

Recimo da se odlučite za ovu uslugu i naš stručni tim nakon sastanka sa Vašim osobljem kreira ključne riječi i onda:

Pretpostavimo da imate privatni obrt ili kompaniju koja se bavi prodajom automobilskih guma u blizini Sarajeva. Mi ćemo postaviti oglas tako da se prikazuje samo korisnicima na odabranoj lokaciji. Kada netko tko živi ili boravi blizu odabrane lokacije po Vašoj želji na Googleu pretražuje "gume za auto", može vidjeti vaš oglas te ga kliknuti kako bi se povezao s vašom tvrtkom.

Mi upravljavamo Vašim željenim proračunom

 • Uz opciju licitiranja cijene po kliku plaćate samo ako netko klikne vaš oglas, a ne kad se oglas prikaže. Možete odabrati između raznih opcija licitiranja.
 • Vi odlučujete koliko ste spremni mjesečno potrošiti, a nikad vam neće biti naplaćeno više od tog iznosa.
 • Nema obveze minimalne potrošnje.
Provjerite što točno u vašem oglasu ima učinka i iskoristite to
 • Prikaz izvješća o izvedbi oglasa – pogledajte koliko se novih korisnika povezalo s vašom tvrtkom putem vašeg oglasa, odakle su i druge pojedinosti.
 • Upotrijebite alate programa AdWords kako biste uredili i poboljšali oglas te povećali broj mogućih korisnika koji kontaktiraju vašu tvrtku.
Jednostavno je započeti, a također je lako pauzirati ili prekinuti upotrebu usluge. Bez obveza.
Ne gubite dragocjeno vrijeme i kontaktirajte nas kako bi dogovorili sastanak i kreirali uspješnu kampanju Google AdWords za Vašu kompaniju.

Zašto odabrati baš nas?

Dugogodišnje iskustvo
Web Studio NESA je počeo sa radom 2005. godine, i od tada smo uspješno ispunjavali sve zahtjeve naših klijenata. Slušajući potrebe naših klijenata, zajedno radimo na implementaciji novih rješenja, kako bih ispunili sva, pred nas postavljena očekivanja.

Naše vještine

Web dizajn100%
Joomla CMS100%
HTML & CSS100%
Grafički dizajn100%
Baze podataka100%
ITC Zenica
Pavic
Beel Clean
Yavuz
HIT
Lightmedia
Image
Keto
Farah
Benprom
Alphamal
123 tank
Tareno

TREBATE NOVU WEB STRANICU?

Pošaljite nam upit i uvjerite se u našu profesionalnost...